The House

 

Location: Canterbury

<<<

Working in a group of four, we designed and created a sustainable house suited for an individual. The House contains significant design features, in terms of sustainable systems, open space and windows. To achieve the sustainability, our aim was to introduce architectural features to enhance insulation and natural lighting.

 

The House has a rainwater water system, that collects rainwater, filtered, and becomes reusable. Timber cladding was introduced as a natural insulator, as well as for its design aesthetic. Sliding doors and clerestory windows provided natural lighting whilst maximising space. Clerestory windows also help solar heat gain. The main feature of The House model includes a working solar panel system, where electrical wires were removed and soldered back into the model to provide lighting.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

 

 

 

 

© 2020 by Samantha Li. All rights reserved.